Dan kan het enorm helpen als iemand in je omgeving af en toe met je meekijkt. Die helpt om orde in de papieren chaos te houden. Of misschien dat ene lastige telefoontje kan plegen, wat je zelf niet aandurft. Maar dat vraagt wel wat van zowel een hulpvrager als een vrijwilliger. Want hoewel onze collega's doorgaans veel verstand hebben van financiën, komt bij het adequaat helpen van een ander wel meer kijken. 

Signalen herkennen

Daarom biedt de Stichting Samen voor Later de opleiding ‘Helpen met Geldzaken’ aan. In samenwerking met NIBUD stellen we medewerkers van Athora Netherlands in staat om een op maat gemaakte opleiding te volgen, waarin ze leren hoe financiële problemen kunnen ontstaan, aan welke signalen je ze kan herkennen en hoe je praktische ondersteuning kunt bieden. En ook wanneer het tijd wordt om iemand door te verwijzen naar een professional.   

Financieel vrijwilliger

Collega's van Athora Netherlands krijgen in deze opleiding dus handvatten om als financieel vrijwilliger aan de slag te gaan. Vervolgens stimuleren we de cursisten ook om actief met de nieuwe kennis aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld als financieel buddy bij De Regenboog Groep, een stichting die altijd op zoek is naar vrijwilligers.  

Zo hopen we als stichting een waardevolle bijdrage te leveren aan de financiële zelfredzaamheid van mensen.