Wij helpen mensen om financieel zelfredzaam te zijn

Bekijk hieronder een overzicht van onze projecten.

NL Cares

Stichting Samen voor Later werkt samen met NL Cares. Daardoor hebben de medewerkers van Athora toegang tot een vrijwilligersplatform dat vraag en aanbod van vrijwilligerswerk aan elkaar koppelt. Ook organiseren we met elkaar een paar keer per jaar social impact events voor verschillende doelgroepen, waarin we met collega's samen aan de slag gaan.  

De Financiële Salon

De Financiële Salon was er voor inwoners van Amsterdam-West die vragen hebben over geldzaken of orde willen scheppen in hun financiële situatie. De Financiële Salon was iedere maandagochtend in het buurthuis De Kooperen Knoop. Inmiddels is dit project overgenomen door een gemeentelijke welzijnsorganisatie. De Stichting Samen voor Later is hierbij niet langer betrokken.

Doe-het-dinsdag

Stichting Samen voor Later heeft afvalgrijpers en andere materialen aangeschaft, waarmee we het gebied rondom onze kantoren een keer in de twee weken kunnen opruimen.  Dinsdag tussen 12-13 uur kun je de collega's tegenkomen in de buurt van Amstelveen of Alkmaar. Even wat lichaamsbeweging tijdens de lunch en we nemen onderweg al het zwerfafval dat we tegenkomen mee!

Doesgoed

Om meer maatschappelijke activiteiten in de regio Alkmaar te organiseren, is Samen voor Later 'Vriend’ geworden van Stichting Doesgoed. Als 'maatschappelijk Cupido' verbindt Doesgoed de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken bedrijven en ondernemers in een ‘match’.  Zo maken we samen de regio een stukje mooier en haar bewoners gelukkiger. 

 

Helpen met Geldzaken

Steeds meer huishoudens hebben elke maand weer moeite rond te komen. De inflatie rijst de pan uit en de meeste essentiële levensbehoeften worden duurder. Hoe knoop je dan de eindjes aan elkaar? Vooral als je toch al moeite had om overzicht te houden in je administratie.  

Kerstlunch Makom

Vele jaren organiseerden medewerkers van Athora een kerstlunch voor de Regenboog Groep in Amsterdam. Deze stimuleert de ontwikkeling van mensen in (sociale) armoede, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ieder mens is de moeite waard, dus ook mensen die in armoede leven en/of sociale uitsluiting ervaren.

Mañana

Mañana. Spaans voor ‘morgen’. Dat is de titel van een pensioenles van een klein uurtje voor het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. ‘Morgen’ verwijst naar later, als de leerlingen over tientallen jaren met pensioen gaan. En morgen verwijst ook naar het uitstelgedrag dat veel mensen vertonen wanneer het over pensioen gaat: “Heel belangrijk, ik moet er eens naar kijken, maar vandaag nog even niet.”

© 2024 Stichting Samen voor later, KVK 34267293