• header-financiele-salon

Financiële Salon

De Financiële Salon helpt inwoners van Amsterdam West met vragen over hun financiële situatie

header-financiele-salon

Financiële Salon

De Financiële Salon is er voor inwoners van Amsterdam West die vragen hebben over geldzaken of orde willen scheppen in hun financiële situatie. De Financiële Salon is iedere maandagochtend in het buurthuis De Kooperen Knoop.

Al vier jaar geven vrijwilligers van VIVAT enthousiast ondersteuning aan dit initiatief. Daarbij wordt ondersteuning gegeven bij bijvoorbeeld:

• Het aanvragen van AOW of toeslagen.
  • Het invullen van formulieren.
  • Het op orde brengen van administratie. Het buurthuis heeft hiervoor een beproefde methode ontwikkeld.

Onze vrijwilligers helpen de bewoners zelfstandig, maar kunnen als dat nodig is terugvallen op de hulp van een aantal professionals. De ondersteuning door VIVAT wordt zeer gewaardeerd. En ook de VIVAT-collega’s zijn enthousiast: “Je komt in situaties terecht waar je in je eigen leven of omgeving nauwelijks mee te maken krijgt. Het is goed om dit te beseffen. Het is mooi als je mensen weer op weg kunt helpen.”